Yleinen

Muotolevy hakee kasvua panostamalla osaamiseen ja kansainvälistymiseen

Muotolevy tavoittelee voimakasta kasvua tulevalla vuosikymmenellä. Panostamalla osaamiseen, skaalautumisen mahdollistaviin toimintamalleihin ja teknologioihin sekä kansainvälistymiseen yritys pitää mahdollisena jopa liikevaihdon nelinkertaistamista vuoteen 2030 mennessä.

Kohti kasvutavoitteita Muotolevyä ohjaa täysin uusi operatiivinen johto. Jari Rantamäki aloitti Muotolevy Rakennustuotteet Oy:n toimitusjohtajana elokuussa 2019, ja Harri Välimaa Muotolevy Tilaratkaisut Oy:n sekä Mika Kujanpää Raitatuote Oy:n toimitusjohtajina viime keväänä. Muotolevy Oy:n toimitusjohtajana on vuodesta 2018 toiminut Lasse Kuisma.

– Muotolevy on mielenkiintoisessa tilanteessa, sillä tulevaisuudessa rakentaminen tulee Suomessa keskittymään akselille Helsinki-Turku-Tampere. Nummelan sijainti tämän kolmion keskellä on suorastaan erinomainen. Tunnen Muotolevyn asiakkaita ja tuotteita hyvin jo entuudestaan, joten lähden innolla mukaan kasvattamaan ja kehittämään toimintaamme, Parocilta Muotolevylle siirtynyt Jari Rantamäki kertoo.

– Tavat tehdä työtä ovat teknologian kehittymisen myötä muuttuneet, ja muutos tulee jatkossa kiihtymään entisestään. Tämän seurauksena työympäristöihin ja kiinteistöihin kohdistuu hyvin erilaisia vaatimuksia kuin vaikkapa kymmenen vuotta sitten. Muotolevyllä on erinomaisia ratkaisuja kiinteistöjen ylläpitämiseen ja muutokseen. Avullamme kiinteistöjä pystytään toteuttamaan ja kehittämään joustavasti sekä reagoimaan nopeasti muuttuviin tilatarpeisiin, Harri Välimaa kertoo.

Suunnitelmissa uudet palvelumallit, rakentamisen ratkaisut ja toiminta-alueet

Muotolevyn kasvustrategian keskiössä ovat osaamiseen panostaminen, toimintaprosessien ja palvelumallien kehittäminen ja teknologian hyödyntäminen sekä kasvun hakeminen kansainvälisiltä markkinoilta.

– Osaamiseen panostamalla pystymme kehittämään uusia tapoja palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin. Tekninen suunnittelupalvelumme on tästä hyvä esimerkki. Se mahdollistaa meille syvän ja tiiviin yhteistyön rakentajien ja suunnittelijoiden kanssa sekä omavaraisuuden uusien tuotteiden kehittämisessä, Muotolevyn toimitusjohtaja Lasse Kuisma toteaa.

Tuorein esimerkki Muotolevyn tuotekehityksen innovaatioista on ML-EI30 Parvekeväliseinä, joka mahdollistaa parvekeväliseinän levyttämisen samalla julkisivulevyllä muiden julkisivupintojen kanssa. Kyseessä on ainutlaatuinen, tutkittu ja testattu paloluokiteltu väliseinäjärjestelmä, josta Muotolevy on jättänyt patenttihakemuksen.

Helmikuussa 2019 Muotolevy lanseerasi uuden Module-vetäytymistilamalliston. Module on suunniteltu vastaamaan nykyaikaisten työympäristöjen haasteisiin, joista työrauhan puute ja keskittymisvaikeudet ovat merkittävimpien joukossa. Module on äänieristetty tila, joka käyttötarpeen mukaan soveltuu esimerkiksi puhelinkopiksi, neuvotteluhuoneeksi tai rauhalliseksi työtilaksi. Modulelle on myönnetty Design From Finland -merkki osoituksena pitkäjänteisestä vetäytymistilojen suunnittelutyöstä.

– Module-tilat tarjoavat huippuluokan äänieristyksen sekä miellyttävän akustiikan, ilmanvaihdon ja valaistuksen. Tämän päivän työympäristöissä se on hyvin ajankohtainen ratkaisu, jolle on tarvetta muuallakin kuin Suomessa. Olemme jo perustaneet Ruotsiin Muotolevy AB -tytäryhtiön, joka keskittyy Module-tilojen myyntiin Pohjoismaissa. Liikkeelle on päästy hyvin ja näkymät sillä suunnalla ovat lupaavat. Suunnittelemme parhaillaan toiminnan käynnistämistä myös muualla Euroopassa, Muotolevy Oy:n toimitusjohtaja Lasse Kuisma kertoo.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Lasse Kuisma, Muotolevy Oy
Puh. 040 557 8000
lasse.kuisma@muotolevy.fi

Toimitusjohtaja Jari Rantamäki, Muotolevy Rakennustuotteet Oy
Puh. 050 477 0430
jari.rantamaki@muotolevy.fi

Toimitusjohtaja Harri Välimaa, Muotolevy Tilaratkaisut Oy
Puh. 040 585 8833
harri.valimaa@muotolevy.fi

Muotolevy on vuonna 1974 perustettu kasvava ja kehittyvä perheyritys. Muotolevy suhtautuu intohimoisesti suomalaisen rakentamisen laadun sekä työ- ja asuinympäristöjen kehittämiseen. Muotolevyn tarjooma sisältää laadukkaita kuivarakentamisen ratkaisuja sisä- ja julkisivurakentamiseen sekä muuntojoustavat tilaratkaisut työympäristöihin ja julkisiin tiloihin.

Jaa kirjoitus