Julkisivu- ja rakennussuunnittelu

Ideoita julkisivusuunnitteluun – tätä kaikkea voit tehdä kuitusementtilevyillä

Julkisivusuunnittelu on kriittinen vaihe rakennuksen kokonaisilmeen muodostumisen kannalta. Suunnittelijana haluat varmistaa, että rakennus näyttää tyylikkäältä ja saa ansaitsemaansa arvostusta. Mitä laadukkaamman julkisivumateriaalin rakennukseen valitset, sitä varmemmin rakennus säilyttää halutun ilmeen vuosikymmenten ajan.

Kuitusementtilevy on esteettisiltä ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan erinomainen julkisivumateriaali. Se on valmistettu luonnollisista raaka-aineista: sementistä, kuidusta ja mineraaleista. Levyt ovat pakkasen ja veden kestäviä ja säilyttävät muotonsa ja värinsä kovissakin olosuhteissa. Laadukas kuitusementtilevy ja tuulettuva julkisivurakenne luovat rakennukselle hyvän lämpöeristyksen sekä estävät kylmäsiltojen muodostumisen ja kosteuden tiivistymisen. 

Laadukkaat kuitusementistä valmistetut julkisivumateriaalit, kuten Equitone-julkisivulevyt, antavat suunnittelijalle runsaasti vapauksia julkisivun suunnitteluun. Levyjako joustaa sinun tarpeesi mukaan, eivätkä levyt tarvitse listoituksia. Voit latoa julkisivulevyt pystyyn tai vaakaan ja vapaasti leikitellä sommittelulla. Kun levyt esirei’itetään tai muuten työstetään tehtaalla haluamaasi muotoon ja kokoon, on asennusvaihe nopea. Tilaaja ja urakoitsija kiittävät, kun työmaan olosuhteissa ei tarvitse käyttää aikaa levyjen työstämiseen.

Kiinnitysmenetelmällä on suuri vaikutus rakennuksen visuaaliseen ilmeeseen, joten on tärkeää kiinnittää huomiota julkisivulevyn kiinnitystavan valintaan. Moni suunnittelija karsastaa ruuvinkantoja ja unelmoi piilokiinnityksestä. Liimaaminen on tyylikäs ja luotettava ratkaisu julkisivulevyjen piilokiinnittämiseen. Menetelmä on Suomessa melko uusi, mutta Euroopassa liimauksia on tehty jo lähes 30 vuotta. Equitone-levyt voidaan liimata puu-, alumiini- ja teräsrankaan ja se kestää aivan yhtä hyvin kuin mekaaninen piilokiinnitys. Lue lisää julkisivun kiinnitysmenetelmistä julkisivulevytyksen suunnitteluoppaasta.

Näyttävät ja kestävät julkisivut Equitone-levyillä

Arkkitehtien suunnittelemat Equitone-levyt ovat saatavilla erittäin laajalla väripaletilla ja monilla erilaisilla tekstuureilla sekä pintakäsittelyillä. Tämä mahdollistaa monipuolisen suunnittelun ja yhdistelyn eri pintojen välille: mattapintainen levy ja rosoinen tiili, uritettu levy ja maalattu suora pinta, tummanpuhuva rouhea levypinta ja luonnollinen puu.

Jaa kirjoitus