Rakentaminen ja rakennusmateriaalit

Muotolevy lanseerasi palomääräykset täyttävän parvekeväliseinän

Muotolevyn suunnittelema ML-EI30 Parvekeväliseinä on tuulettuvaan rakenteeseen perustuva EI30-luokiteltu järjestelmä parvekkeiden välisten seinien rakentamiseen. Järjestelmä mahdollistaa parvekeväliseinän levyttämisen samalla julkisivulevyllä muiden julkisivupintojen kanssa, mikä tekee rakennuksen ulkokuoresta harmonisen ja yhtenäisen.

ML-EI30 Parvekeväliseinä perustuu tuulettuvaan rakenteeseen. Koska ilma pääsee virtaamaan vapaasti julkisivulevyn takana, rakenteet pysyvät kuivina ja terveinä. Tuulettuva rakenne myös parantaa parvekeväliseinän paloa hidastavia ominaisuuksia.

Palotilanteessa ML-EI30 Parvekeväliseinän tekniset ratkaisut pysäyttävät palon etenemisen. Paisuva palonauha sulkee tuuletusraon palonpuoleisessa rungossa ylä- ja alakiskon kohdalta, jolloin palon eteneminen hidastuu. Samaan aikaan toisella puolella väliseinää oleva tuuletusrako jäähdyttää rakennetta. Palon edetessä toisenkin puolen paisuvat palotiivisteet sulkevat tuuletusraon ja hidastavat palon etenemistä.

– Paloturvallisuusmääräysten johdosta levytetyissä kerrostalojulkisivuissa parvekkeiden väliset seinät ovat usein eri materiaalia kuin seinäpinnat. Vaatimukset täyttävän ML-EI30 Parvekeväliseinäjärjestelmän ansiosta levypintaisista julkisivuista saadaan jatkossa aiempaakin yhtenäisemmät ja harmonisemmat, kun rakennuksen ulkokuori voidaan levyttää samalla julkisivumateriaalilla, myyntipäällikkö Kai Vanha-aho Muotolevy Rakennustuotteet Oy:stä kertoo.

Muotolevyn ML-EI30 Parvekeväliseinä on ainutlaatuinen, tutkittu ja testattu väliseinäjärjestelmä, josta on jätetty patenttihakemus.

Parvekeväliseinärakenne helppo asentaa kaikissa olosuhteissa

ML-EI30 Parvekeväliseinäjärjestelmän materiaalit ovat kosteudenkestäviä, joten järjestelmä voidaan asentaa missä tahansa sääolosuhteissa. Rakenteen osat toimitetaan esivalmisteltuina, mikä tekee järjestelmästä nopean asentaa työmaalla. Esimerkiksi pystyrangat kiinnitetään kiskopareiksi ja palotiivisteet asennetaan jo tehtaalla. Parvekeväliseinätoimitus sisältää palotiivisteellisen väliseinärungon, Siniat Weather Defence -tuulensuojalevyt, esirei’itetyt Equitone-julkisivulevyt sekä levyniitit.

ML-EI30 Parvekeväliseinäjärjestelmällä toteutettavan parvekeväliseinän valmis seinäpaksuus on 126 mm. Seinän maksimikorkeus on 4,5 metriä. Rakenteen leveys on vapaasti suunniteltavissa.

– Järjestelmä on helppo suunnitella ja tilata. Rakenteen tarjoamiseksi tarvitsemme vain kolme tietoa: parvekeväliseinän korkeuden ja leveyden sekä julkisivulevytyksen halutun levyjaon, Vanha-aho kertoo.

Lisätietoja:

Myyntipäällikkö Kai Vanha-aho
Muotolevy Rakennustuotteet Oy
Puh. 050 310 0867
kai.vanha-aho@muotolevy.fi

Jaa kirjoitus