As. Oy Villa Sun

As. Oy Villa Sun on Porin asuntomessualueelle rakennettu erillistaloyhtiö. Asuntoja on kaksi, pienempi asunto on 71,5-neliöinen nuoren parin ensikoti ja suurempi on 101,5-neliöinen pariskunnan ja heidän koiriensa uusi koti.

Talot ovat Lammi-kivitalojen valmistamia ja ne suunnitteli rakennusinsinööri Kaappo Laine yhdessä rakennuttajan kanssa. Suunnittelussa haluttiin toteuttaa yksilöllisiä ratkaisuja, jotain mitä ei ole totuttu näkemään suomalaisissa taloyhtiöissä. Lopputulos on vaikuttava kokonaisuus, mutta kuitenkin järkevästi toteutettu ja kompakti kooltaan.

Talot ovat ulkopuolelta modernin mustavalkoisia, suurempi asunto on kaksikerroksinen ja pienempi yhdessä tasossa. Ulkopuolen kivipinnat on suurelta osin rapattu valkoiseksi, tosin kadun puolen seinissä on käytetty paikallisen peltisepän toteuttamaa mustaa peltikasettia. Upea kontrasti talon värissä ja materiaalissa antaa talolle ryhdikkään ilmeen. Pihan puolelle taloissa komeilevat suuret lasipinnat, jotka tekevät kodeista avarat ja valoisat. Molemmissa asunnoissa on sijoitettu porepaljut terasseille, kaksikerroksisessa talossa yläterassille.

Sisustussuunnittelun toteuttanut rakennuttajayhtiön suunnittelija kuvailee tyyliä raikkaan yksinkertaiseksi. Vaalean skandinaavinen koti sopii varmasti monen messuvieraan makuun. Lattiana on tammilankkuparketit, pienemmässä asunnossa hieman rustiikkisemmalla käsittelyllä. Olohuoneessa seinäpaneeliksi on valittu Risto-Matti Ratian suunnittelema Siparilan Vire-paneeli. Kaunis valkoinen paneeli sopii hyvin yhteen opaalilasisen Eclisse Pocket Door -liukuoven kanssa. Rakennuttaja kertoo tuntevansa Eclissen liukuovet erittäin hyvin ja käyttävänsä näitä usein rakennuskohteissaan.

Valmistumisvuosi

2018

Sijainti

Pori

Liukuovet