Leppävaaran uimahalli

Leppävaaran uimahallin peruskorjauksen yhteydessä se modernisoitiin ja laajennettiin lähes kolme kertaa vuonna 1969 valmistunutta alkuperäistä uimahallia suuremmaksi. Samalla uimahallin yhteyteen rakennettiin maauimala. Marraskuussa 2013 käynnistynyt projekti valmistui loppuvuonna 2015 ja halli otettiin käyttöön tammikuussa 2016.

Uimahallin nykyaikaan tuotu tekniikka on toteutettu ja sijoiteltu tavalla, joka mahdollistaa vanhan hallitilan arkkitehtonisen tunnelman säilyttämisen. Maauimalan suuntaan uimahallista avautuvat näkymät keinonurmipihalle sekä avokatsomon edessä oleville uima-altaille ja oleskelutiloille. Ulkoallasalueella on myös liukumäki, monitoimiallas sekä kahluuallas.

Uimahallirakennuksen julkisivumateriaaleina on suurten lasipintojen lisäksi käytetty puuta, betonia ja Equitone Tectiva -julkisivulevyjä. Leppävaaran uimahalli on mainio esimerkkikohde siitä, miten hienosti luonnollinen kuitusementtimateriaali sointuu yksiin muiden materiaalien kanssa.

Valmistumisvuosi

2016

Suunnittelija

Pöyry Finland Oy

Sijainti

Espoo

Julkisivumateriaali