Ounasvaaran Helmi, Rovaniemi

Ounasvaaran Helmi on Rovaniemen urheiluhallien läheisyyteen toteutettu hotelli. Kohteen suunnittelijana toimi arkkitehtitoimisto Arktes Oy ja rakentamisesta vastasi Rakennusliike Jouni Pesonen Oy.

Sporttinen huoneistohotelli Ounasvaaran juurelle

Ounasvaaran kupeeseen vuonna 2018 valmistunut rakennus sisältää 40 huonetta. Hotellin liiketoiminnasta vastaa Lapin urheiluopisto Santasport ja vierailijoita hemmotellaan urheiluopiston mittavilla toimintamahdollisuuksilla.

Rakennuksen tilaaja halusi toteuttaa kaupungin urheilukeskittymän yhteyteen uuden huoneistohotellin kasvavia turistimassoja varten. Näin ladulle pääsisi lähes suoraan talon ovelta ja vierailijoiden käytettävissä olisi laaja valikoima erilaisia urheilu- ja liikuntamahdollisuuksia ja muita aktiviteetteja aivan hotellin lähialueella.

Rakennustyöt aloitettiin vuonna 2017 ja rakentaminen eteni vauhdikkaasti suunnitelmien mukaan. Loivasti viettävälle rinnetontille nousi viisikerroksinen valkoisen hohtava rakennus.

– Rakennus sopii hyvin paikalleen, vaikka on iso korkea rakennus. Ja saa ollakin, kun vaara vieressä on vielä niin paljon isompi, rakentamisesta vastannut Mika Pesonen Rakennusliike Jouni Pesonen Oy:stä nauraa.

Huoneistohotelli muistuttaa erehdyttävästi asuinkerrostaloa. Hotellivierailla onkin käytössään 43,5-neliöinen kaksio, jossa on sänkypaikat neljälle, täysin varusteltu keittiö, oma sauna ja kylpyhuone sekä parvekenäkymä kauniiseen tunturimaisemaan.

Julkisivulevy valittiin laadukkaan asiakaspalvelun mukaan

Rakennuksen julkisivuun haluttiin turvallinen ja tuulettuva seinärakenne, jonka avulla rakennus kestää Lapin suuria lämpötilavaihteluja kesän kuumuudesta talven hyytävyyteen. Tuulettuvan julkisivuratkaisun ansiosta talon lämmöneristävyys paranee ja rakenteet pysyvät kuivina.

Julkisivulevyksi valittiin pakkasen- ja vedenkestävä Equitone Tectiva -kuitusementtilevy. Läpivärjättynä julkisivumateriaalina Equitone Tectiva antaa rakennukselle hienostuneen ilmeen. Pääväriksi valittiin Lapin luontoon sopiva puhtaan valkoinen ja kontrastiväriksi pehmeä harmaan sävy.

Rakennuksen julkisivun erikoisuuden huomaa vasta lähelle astuessa. Julkisivulevyt on kiinnitetty limittäin 1950-luvun puuverhoiltujen talojen tapaan. Pieni tyylinyanssi levytyksen kanssa tekee rakennuksen ilmeestä persoonallisen ja viehkeän.

– Limikiinnitys ei ole kovin yleinen, mutta rakenteellisesti se on erittäin toimiva ja näyttävän näköinen. Tällöin on hyvä valita puuranka ja kiinnittää levyt rankaan ruuvikiinnityksellä, Muotolevy Rakennustuotteiden Kai Vanha-aho kertoo.

Muotolevyn asiakaspalvelu saa Rakennusliike Jouni Pesoselta kiitosta aktiivisesta työstään. Rakentajat saivat ohjausta asentamiseen ja palvelualttius oli kiitettävää.

Valmistumisvuosi

2018

Suunnittelija

Arktes Oy

Urakoitsija

Rakennusliike Jouni Pesonen Oy

Sijainti

Rovaniemi

Julkisivumateriaali